Elfogadás és konfliktuskezelés a gyermekek világában – bullying megelőző workshop

Az óvodában és iskolában is egyre inkább megtapasztalható bullying megelőzési és kezelési lehetőségeiről

Bullying megelőző workshop

Gyermekekkel, kamaszokkal dolgozó pedagógus, szociális munkás vagy segítő szakmában dolgozó szakember vagy? Szeretnél többet tudni arról, hogyan lehet megelőzni egy gyermekközösségben a bullyinget? Mi a szerepe a szülőknek abban, hogy sikeresen meg lehessen előzni a társas zalkatást? Akkor várunk az Elfogadás és konfliktuskezelés a gyermekek világában – bullying megelőző workshopon!

Miről lesz szó a Elfogadás és konfliktuskezelés a gyermekek világában – bullying megelőző workshopon?

A szakmai workshop során a társas támogatás, az elfogadás és az elutasítás pszichológiai jelenségein keresztül az óvodában és iskolában is egyre inkább megtapasztalható bullying megelőzési és kezelési lehetőségekre koncentrálunk majd. Arról is beszélni fogunk, hogy az empátia, a társas támogatás és az asszertív kommunikáció miként fejleszthető hatékonyan a gyerekeknél.

Interaktív, gyakorlati példákon keresztül körbejárjuk a következő kérdéseket is:

  • Hogyan építsünk támogató közösséget?
  • Hogyan lehet megelőzni a társas zaklatást?
  • Miért fontos a zaklatások megelőzése során a szülők és a pedagógusok együttműködése is?
  • Mit tudunk tenni az óvodai, iskolai társas zaklatás megjelenése esetén?
  • Hogyan tudjuk úgy kezelni a helyzetet, hogy a probléma ne ismétlődjön meg, de a „zaklató” se érezze kirekesztve magát a közösségből?

A bullying megelőző workshop célja az, hogy a  gyakorlatban is jól alkalmazható válaszokkal szolgáljunk a gyermekekkel dolgozó szakembereknek, hogy így védőhálót tudjunk biztosítani a gyermekeknek.