Elfogadás és elutasítás – bullying megelőzés

Szakmai workshop a bullying megelőzés témaköréről gyermekekkel és kamaszokkal dolgozó pszichológusoknak, más szakembereknek és minden érdeklődőnek

Kamasz balansz

Várjuk a gyermekekkel, kamaszokkal dolgozó pszichológusok, pedagógusok, szociális munkások, segítő szakmában dolgozók és minden más érdeklődő jelentkezését a 2023. december 2-án, szombat délelőtt tartandó Elfogadás és elutasítás  – bullying megelőzés – workshopunkra!

Miről lesz szó az Elfogadás és elutasítás  – bullying megelőzés workshopon?

A fókuszban a társas támogatás, elfogadás és elutasítás pszichológiai jelenségein keresztül az óvodában és iskolában is egyre inkább megtapasztalható bullying megelőzési és kezelési lehetőségekre irányuló információ átadás. A társas támogatás, empátia, asszertív kommunikáció erősítésének módjai a gyerekekben.

Interaktív, gyakorlati példákon keresztül körbejárjuk:

  • Hogyan építsünk támogató közösséget?
  • Hogyan lehet megelőzni a társas zaklatást?
  • Miért fontos a zaklatások megelőzése során a szülők és a pedagógusok együttműködése is?
  • Mit tudunk tenni az óvodai, iskolai társas zaklatás megjelenése esetén?
  • Hogyan tudjuk úgy kezelni a helyzetet, hogy a probléma ne ismétlődjön meg, de a „zaklató” se érezze kirekesztve magát a közösségből?

A workshop célja, hogy a  gyakorlatban is jól alkalmazható válaszokkal szolgáljon a gyermekekkel dolgozó szakemberek számára, így védőhálót készítve a gyermekeknek. Várunk téged is sok szeretettel!