Szülőkonzultáció

Egyéni tanácsadás

Család

Mire jó a szülőkonzultáció?

A szülőkonzultáció egy olyan folyamat, aminek során a pszichológus szakember és a szülők közötti együttműködésben célul tűzik ki a gyermekek nevelésének támogatását és a családi harmónia megteremtését. A konzultáció folyamán a szülőknek lehetőségük van arra, hogy megosszák gondjaikat, kérdéseiket és problémáikat a pszichológussal.

A szakember úgy segít a szülőknek, hogy megérti és elfogadja saját nevelési stílusukat, és támogatja őket abban, hogy biztosabbak legyenek a gyermeknevelési kérdésekben. Segítséget ad abban, hogy szembenézzenek személyes problémáikkal, megfelelőbben reagáljanak gyermekek igényeire és problémáira is. Így pedig az egész család számára jobb és kiegyensúlyozottabb életet teremtsenek.

A szülőkonzultáció nemcsak a szülőknek nyújt segítséget, hanem a gyereket segítő pszichológus team számára is lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerje a szülők és a család dinamikáját. A szakemberek csapata így hatékonyabb módon tudja támogatni a gyereknevelési folyamatot, illetve magát a gyermeket.