Felnőtt tanácsadás és konzultáció

Egyéni tanácsadás

Segítség

Mire jó a felnőtt tanácsadás és konzultáció?

Mindannyiunk életében vannak időszakok, amikor úgy érezzük, nem tudjuk irányítani sorsunkat, csak sodródunk és így a frusztrációnk egyre nagyobb méretet ölt. Lehetnek olyan elakadásaink, kétségeink, melyek megoldására hiába törekszünk egyedül, a család vagy a barátok segítségével.

Magasan képzett és tapasztalt pszichológus szakembereink ezekben a helyzetekben nyújthatnak segítséget abban, hogy a szituációból fakadó jelentkező érzelmi, kapcsolati nehézségeket, elakadásokat és az ezeket kísérő testi tüneteket felismerjük, megértsük és kezeljük. Meggyőződésünk, hogy mindenki élhet kiegyensúlyozottabb életet, ha elkötelezi magát a változás mellett.

A felnőtt tanácsadás és konzultáció során a pszichológus szakember vezetésével a pszichológiai-, karrier- vagy akár az életmód témakörére is kiterjedően lehetséges a problémák és azok kiváltó okainak feltárása, majd azok megoldásának megtalálása. Nem utolsósorban az is cél a folyamat során, hogy a kliens életvezetési készségeit is fejlesszük, így jó eséllyel hasonló problémák újra nem, vagy csak átmeneti és megoldható jelleggel merülhetnek fel.

A Mindwell Pszichológiai Központban kiemelt figyelmet fordítunk a depresszió és szorongás kezelésére a felnőtt egyéni konzultációk keretein belül. A depresszió és a szorongás napjaink leggyakoribb mentális egészségügyi problémái közé tartoznak, amelyek jelentősen befolyásolhatják az érintettek mindennapi életét, kapcsolatait és jólétét.

A depresszió kezelése

A depresszió egy súlyos mentális állapot, amely hosszan tartó lehangoltsággal, érdeklődésvesztéssel és a motiváció hiányával jár. Az érintettek gyakran érzik magukat fáradtnak, reménytelennek és képtelennek a mindennapi tevékenységek elvégzésére.

Szakértő pszichológus szakembereink felnőtt egyéni konzultáció keretében segíthetnek a depresszió tüneteinek azonosításában és kezelésében. Terápiás módszereink közé tartozik a kognitív viselkedésterápia (CBT), ami hatékonyan segítheti a negatív gondolatok és viselkedési minták megváltoztatását. Mindemellett kiváló pszichológus szakembereink a depresszió kezelése során integrálják a mindfulness és a relaxációs technikákat, amelyek hatékonyan járulnak hozzá a mentális jólét helyreállításához.

A szorongás kezelése

A szorongás szintén gyakori probléma, amely az idegrendszer rosszul alkalmazkodó működése miatt alakulhat ki. A szorongás tünetei közé tartozik a folyamatos nyugtalanság és aggódás, a feszültség, az alvászavarok és a koncentrációs nehézségek. Pszichológus szakembereink célja, hogy a felnőtt egyéni konzultációk során olyan technikákat és stratégiákat tanítsanak a hozzánk fordulóknak, amelyek segítségével klienseink elsajátítják a szorongás kezelésének hatékony módjait és javíthatják életminőségüket is. A relaxációs technikák, a mindfulness és a stresszkezelési módszerek mind hozzájárulnak a szorongás csökkentéséhez. Emellett a Mindwell pszichológus szakemberei a kognitív viselkedésterápia (CBT) alkalmazásával segítenek azonosítani és átalakítani a szorongást kiváltó gondolatokat és viselkedési formákat.