Tudatosság az érzelmek felismerésében és kezelésében csoport kisiskolásoknak

6-10 éves kisiskolás gyerekeknek

Érzelmek tengerén - érzelmi tudatosság fejlesztő csoport kisiskolásoknak

Tengernyi érzelmet vagyunk képesek érezni és kifejezni. Vajon mindig jól értjük, más hogyan érez? Vajon szomorú éppen, vagy inkább dühös? És bennem milyen érzések kavarognak? Hogyan fejezzem ki ezeket, hogy mindenki megértse, mi zajlik bennem? Felnőttként sem könnyű feladatok ezek, nemhogy kisiskolás korban! Ha a gyermeked hasonló kérdéseken gondolkodik, ez a csoport kifejezetten neki szól!

A kisiskolásoknak szóló Tudatosság az érzelmek felismerésében és kezelésében csoportban egy héten át minden nap olyan izgalmas utazásra invitáljuk a gyerekeket, ahol képzeletben felszállunk egy hajóra, és útra kelünk az érzelmeink tengerén.

Mi vár rá a Tudatosság az érzelmek felismerésében és kezelésében csoport kisiskolásoknak foglalkozásain?

A csoportfoglalkozások fókuszában az érzelmek felismerése és kezelése lesz. Minden nap megismerkedünk egy-egy alapérzelemmel, amelyek között bizony vannak olyanok is, amik váratlan viharként még a képzeletbeli hajónkat is felboríthatják. A cél az, hogy jobban megismerjük őket, biztosan felismerjük és megnevezzük az adott érzést. Így jobban megismerhetik a gyerekek magukat és másokat is.

A csoportfoglalkozás során arra is figyelmet fordítunk, hogy a gyerekeknek érzelemszabályozási lehetőségeket is a kezükbe adjunk, ami aztán a mindennapokban is segíthet nekik akár otthon, akár az iskolában.

És hogy hogyan tesszük mindezt? Az érzelmeket a csoportban eljátsszuk, elbábozzuk, elképzeljük és lerajzoljuk. Mesékkel, játékos feladatokkal, szerepjátékokkal és alkotással fogjuk megerősíteni a képzeletbeli hajónkat és műszereit, hogy minél hamarabb felismerjük a viharos időjárás közeledtét és ügyesebben navigáljunk a hullámokon át.

Nyári ,,táborunk”: félnapos (3 órás), étkezés nélküli, napközis nyári tábor.

Jelentkezés feltétele a Tudatosság az érzelmek felismerésében és kezelésében csoportba:

  • szülőkkel előzetes konzultáció (1 alkalom, 15 perc), ennek során beszélgetünk a gyermekről, kedvelt tevékenységeiről, érzelmekkel való kapcsolatáról
  • csoport végén visszajelző konzultáció a szülőknek (15 perc)

Csoportvezető szakemberünk

Budavári Eszter

Budavári Eszter

Pedagógiai szakpszichológus

Kiknek szól? 6-10 éves kisiskolás gyerekeknek

A csoportfoglalkozás időtartama:

  • 2024. augusztus 5-9., hétfőtől péntekig 9-12 óra

Mennyibe kerül? 65 000 Ft / fő

Maximális létszám: 10 fő

A csoportfoglalkozás lemondása esetén a díj visszatérítésére nincs lehetőség.

Ha többen jelentkeztek egyszerre, 10% kedvezményt kaptok a csoportfoglalkozás díjából! A kedvezmény más kedvezménnyel nem összevonható!