Túlélőkészlet felsőoktatásban tanuló diákoknak

18-25 éves egyetemistáknak és főiskolásoknak

Pszichológus

Életünkben számtalanszor esünk át intézményváltáson. Óvodából iskolába, aztán gimnáziumba kerülünk. Egyetemistává, főiskolássá válni örömteli életesemény, de egyben nagy kihívás is, ami rengeteg tanulási folyamatot rejthet magában. A sikeres teljesítéshez más stratégiákra van szükség, mint amelyet középiskolában megszokhattál. Ezért hívtuk életre a Túlélőkészlet felsőoktatásban tanuló diákoknak csoportfoglalkozásunkat!

Csoportunk arra vállalkozik, hogy különböző pszichológiai eszközökkel tekintsünk rá erre a folyamatra, támogató közeget biztosítsunk számodra, ahol nyíltan beszélhetsz aktuális nehézségeidről. Lehetőség lesz természetesen konkrét gyakorlatok kipróbálására is. 

Mi vár rá a Túlélőkészlet felsőoktatásban tanuló diákoknak csoportban?

  • Tanulási módszerek: bemutatok néhány hatékony tanulási módszert, amelyeket a csoportban ki is tudunk próbálni. Reflektálunk arra, hogy személy szerint neked melyik stílus, milyen módszerek válnak be neked. Beszélgetünk a figyelem természetéről és teszteljük is magunkat.
  • Stresszkezelés: foglalkozunk a stressz kialakulásával, élettani hátterével. Megfigyeljük, hogy számotokra mely helyzetek esetében jelentkezik fokozottan ez a reakció. Felidézzük a megjelenő tüneteket és ami a legfontosabb: stresszkezelési technikákat tanulhattok, és arra is lehetőség lesz, hogy begyakoroljátok azokat. 
  • Időkezelés: jó hír, hogy az időkezelés tanulható. Fontos a hatékony tervezés és az időrablók azonosítása, kiiktatása. Egy jól összerakott időbeosztás csökkenti a stresszt és magabiztosabbá tesz. A csoport abban is segít, hogy a tagok egymással megoszthatják tapasztalataikat a témával kapcsolatban.

Változatos eszközöket használunk.: előkerülnek rajzeszközök, gyurmák, irodalmi szövegek, zenék. Meghallgatjuk egymást, helyzet gyakorlatokat végzünk, tapasztalatokat naplózunk.

Csoportvezető szakemberünk

Felnőtt Pszichológus

Mariháziné Dombi Annamária

Tanácsadó szakpszichológus, egyetemi tanársegéd

Kiknek szól? 18-25 éves egyetemisták és főiskolások számára

Mikor indul? 2024. április 02.

Mikor lesz? 6 héten át keddenként 17.00-19.00

A foglalkozások helyszíne: Mindwell Pszichológiai Központ, Budapest 1122, Goldmark Károly utca 3. fszt. 1.

Mennyibe kerül? 90 000 Ft / fő

A jelentkezés véglegesítéséhez a foglalkozás díjának 50 %-át szükséges előlegként befizetni. A csoportfoglalkozás lemondása esetén a díj visszatérítésére nincs lehetőség.