A legfinomabb karácsony receptje

A Mindwell Advent során abban segítünk mindenkinek, hogy úgy jussatok el a karácsony estéig, hogy azt valóban tudjátok élvezni és átélni is. Ezért mindennap hozzunk nektek egy apróságot – egy tippet, tanácsot vagy egy másik szempontot -, ami alkalmas lehet arra, hogy az eddigi rohanásból kiszakadhass és ünneplőbe öltöztesd te is a szíved. A mai napra Pollák Éva egy különleges ünnepi recepttel készült nektek, reméljük, ízleni fog!

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

A legfinomabb karácsony tésztájához a már egyre hűvösebb téli napokon összegyűjtjük a szükséges energiát, majd az-idén-nyugis-lesz elhatározást felfuttatjuk benne. A munkában és rohanásban megkeményedett szívünket szobahőmérsékletűre melengetjük.  

A TÉSZTÁHOZ

Veszünk fél kiló szeretetet! Ha nincs elég otthon, menjük át barátainkhoz, sokszor náluk is akad! 

Ehhez hozzáadjuk először a befelé figyelést és a nyugalmat, majd felmelegített szívünket és egy kis nevetést, végül a jó-szándékot.

A tésztát jól összedolgozzuk: viszonylag kemény, de rugalmas tésztát kell kapnunk . Meleg helyen pihentetjük – hiszen ránk vár még az ajándékok beszerzése, a csomagolás, a gyerekek karácsonyi műsorai, a céges rendezvények hosszú sora -, közben pedig ízlés szerint elkészítjük a személyes, kézműves ajándékokat, betlehemet, adventi és karácsonyi díszeket.

A legfinomabb karácsony receptje Mindwell Pszichológiai Központ

A TÖLTELÉKHEZ

A teendőket és az élvezetes programokat külön tálba rakjuk, és összekeverjük 10-10 dkg kitartással és 1-1 dl örömmel.

A megfelelési vágyunkat szintén ketté osztjuk, és a töltelékekhez keverjük – de ki is hagyhatjuk, úgy még finomabb!

Ha szeretjük, keverhetünk bele mézeskalács illatot és karácsonyi dallamokat is.

A megkelt tésztát két részre osztjuk, és tepsi méretű téglalapokat nyújtunk belőle. Ügyeljünk rá, hogy ne nyújtsuk túl,mert akkor a tészta kireped és tartalma indulat formájában szétfröcsöghet!

A tölteléket kb. 1 cm vastagságban eloszlatjuk a tészta teljes felületén – ez a munkaszakasz a kapcsolódásról szól -, a széleken hagyjunk kb. 1 centi széles csíkot – néha legyen egy szabad pillanatunk, esténk! -, majd óvatosan feltekerjük. Ne siessük el, és ha nem sikerül elég tökéletesre, akkor is legyünk magunkkal kedvesek: úgyis minden évben gyakoroljuk, egyre jobban megy majd!

SÜTÉS

A két rudat – a teendős és örömteli programos töltelékeset – a tepsibe helyezzük, nem túl szorosan egymáshoz, hiszen a sütés közben még kelni fognak. Végül a legfinomabb karácsony tetejét megkenjük a maradék nevetéssel, amihez 1 kanál bolondságot is keverhetünk, hogy még szebb színe legyen.

Annak érdekében, hogy a sütés közben keletkező feszültség könnyen távozhasson, óvatosan megszurkáljuk őket vidámsággal vagy mozgással – ami éppen kéznél van. 200 fokra előmelegített sütőben – avagy advent utolsó napjaiban -, kb. 50-55 perc – vagy egy örökkévalóságnak ható idő -, alatt szép aranybarnára sütjük a süteményeket. Ha kireped, akkor se búsuljunk, a sok éhes száj bizonyára így is örömmel befalja majd!

Jó étvágyat

és  békés, boldog adventet kívánunk!

A Mindwell csapata

Hasznos lehet az ismerőseidnek is? Oszd meg!

Tetszett a cikk? Ezek is érdekelhetnek!

beilleszkedés az iskolába 01

Kapcsolódó szolgáltatásaink