Pozitív nevelési praktikák – akkreditált továbbképzés pedagógusoknak

A Mindwell Pszichológiai Központ 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzést hirdet Pozitív nevelési praktikák címen!

Szülői kiégés

Óvodás vagy kisiskolás gyermekekkel foglalkozó pedagógusként nehéz kezelned az indulatosabb gyerekeket? Érdekel, mik állhatnak a viselkedési problémák hátterében, és bővítenéd az ezek kezelésével kapcsolatos eszköztárad? Szeretnéd, ha az általad vezetett gyermekközösségben egy támogató, bántalmazás-mentes légkör alakulna ki? Jelentkezz Pozitív nevelési praktikák című AKKREDITÁLT képzésünkre!

Itt segítünk különbséget tenni a viselkedésproblémák és viselkedészavarok között és hatékony eszközöket sajátíthatsz el a viselkedés formálására.  Elkalauzolunk az érzelmek és az indulatok világába, hogy könnyebben megérthesd, mi zajlik le egy kisgyermekben. Ezután pedig konkrét gyakorlatokon keresztül megmutatjuk, hogyan segítheted pedagógusként a kisgyermekek érzelem- és indulatkezelését egyénileg és csoportosan. Képzésünk utolsó elemeként pedig hatékony közösségépítő módszereket sajátíthatsz el, illetve kitérünk a kortárs bántalmazás megelőzésének lehetőségeire is.

A képzés nagy részében interaktív csoportfeladatokon keresztül bővítjük gyakorlati eszköztárad. Célunk, hogy a tanultakat azonnal alkalmazni tudd a valódi életben a gyerekekkel való mindennapi munkád, valamint az erőszakmentes közösség létrehozása során.

A Pozitív nevelési praktikák akkreditált pedagógus továbbképzés fő tematikai egységei

  1. blokk: A viselkedés alapjai
   Először bemutatjuk a viselkedés kialakulásának, fennmaradásának és megváltoztatásának hátterét. Ezután a viselkedésproblémákra is kitérünk, melyek hátterébe, tüneteibe nyerhetsz betekintést. Konkrét módszereket is mutatunk, melyeket munkád során hatékonyan alkalmazhatsz az enyhébb viselkedésproblémák megelőzésére és kezelésére. A jutalmazás szerepére külön is kitérünk.
  2. blokk: Érzelmek és érzelmi nevelés
   Bemutatjuk az érzelmek biológiai hátterét, és azt, hogyan jelenik meg az érzelemkifejezés kisgyermekeknél. Az érzelmi intelligencia összetevőivel is megismertetünk és olyan gyakorlatokat próbálhatsz ki, melyeket magad is használhatsz a gyermekek érzelmi intelligenciájának fejlesztésére.
  3. blokk:  Indulatkezelés és közösségépítés
   Bemutatjuk az érzelmek biológiai hátterét, és azt, hogyan jelenik meg az érzelemkifejezés kisgyermekeknél. Az érzelmi intelligencia összetevőivel is megismertetünk és olyan gyakorlatokat próbálhatsz ki, melyeket magad is használhatsz a gyermekek érzelmi intelligenciájának fejlesztésére.

Az akkreditált pedagógus továbbképzés végére teljesítendő követelmények (záródolgozat formájában)

 • Viselkedést meghatározó tényezők ismerete
 • Viselkedésproblémák hátterében meghúzódó egyéni és családi tényezők ismerete
 • Legyen tisztában a nevelés viselkedésre gyakorolt hatásaival
 • Ismerje fel a viselkedésproblémák és viselkedészavarok közötti különbségeket
 • Ismerje a viselkedési nehézségek lehetséges kezelési módjait
 • Tudja alkalmazni a jutalmazó és a visszatükröző módszereket a rábízott gyermekközösségben
 • Ismerje az érzelmi intelligencia fogalmát, fejlesztési lehetőségeit
 • Ismerje a hatékony érzelem- és indulatkezelési módszereket kisgyermekeknél
 • Ismerje a problémás viselkedésű gyermek közösségbe való integrálásának lehetőségeit
 • Ismerje a támogató, bántalmazás mentes közösség építésének elemeit