Kamasz-balansz – akkreditált továbbképzés pedagógusoknak

Kamaszkori stresszkezelés, bullying, életkori sajátosságok, pozitív nevelési technikái

A Mindwell Pszichológiai Központ 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzést hirdet Kamasz-balansz címen!

Szülői kiégés

Kamaszokat tanító pedagógus vagy és úgy érzed, kihívás kiigazodnod ezen a korosztályon? Szívesen megtudnál többet a serdülőkori problémákról, és arról, hogyan segítheted diákjaidat ezek kezelésében? Szeretnéd bővíteni az eszköztáradat pedagógusként? Akkor a Kamasz-balansz AKKREDITÁLT képzésünk éppen neked való!

A képzés során beszélünk a serdülőkor kihívásairól és esettanulmányokon keresztül tanítjuk meg neked, hogyan ismerheted fel, ha egy diákodnak komolyabb segítségre van szüksége. Kiemelten foglalkozunk a kamasz korosztályban megjelenő stressz fajtáival és konkrét stresszkezelési technikákat tanítunk, melyeket te magad is tovább adhatsz diákjaidnak. Képzésünkön átfogó képet kaphatsz a kamasz közösségekről is, illetve arról, pedagógusként hogyan segítheted a diákok kapcsolatépítését és konfliktuskezelését.

A képzés nagy részében interaktív csoportfeladatokon keresztül bővítjük gyakorlati eszköztárad. Célunk, hogy a tanultakat azonnal alkalmazni tudd a valódi életben, így erősítve pedagógiai hatékonyságod és támogatásod a serdülők számára.

Ha szeretnéd támogatni diákjaidat az érzelmi egyensúlyuk kialakításában és megtartásában, várunk szeretettel Kamasz-balansz képzésünkre!

A Kamasz-balansz akkreditált pedagógus továbbképzés fő tematikai egységei

  1. blokk:  Serdülőkor, mint életszakasz
   Bemutatjuk a serdülőkor szakaszait és kiemelt feladatait. Röviden kitérünk a szexuális identitás fejlődésére is. Meghatározzuk, mit jelent a serdülőkori problémás viselkedés és mik azok a kritikus állapotok a serdülő viselkedésében, amikor már komolyabb beavatkozás is szükséges lehet.
  2. blokk:  Serdülőkor és stresszkezelés
   Megismerkedhetsz a stressz fogalmával, kamaszoknál leggyakrabban jelentkező fajtáival és tüneteivel. Ezután kitérünk a hatékony megküzdés elemeire, és stresszkezelési technikák széles palettáját próbálhatod ki és sajátíthatod el.
  3. blokk:  Serdülőkor és kortárs kapcsolatok
   Megtudhatod, miért olyan fontosak a kortárs kapcsolatok, a közösségi média jelenléte a kamasz életében és milyen hatással vannak ezek az önértékelésére. Foglalkozunk a kamaszkori kapcsolatokban megjelenő konfliktusokkal és ezek lehetséges megoldási technikáival is.

Az akkreditált pedagógus továbbképzés végére teljesítendő követelmények (záródolgozat formájában)

 • Serdülőkori szakaszok és jellemzőinek ismerete.
 • Serdülőkori életfeladatok ismerete.
 • Különbségtétel a serdülőkori problémás viselkedés és kritikus serdülőkori állapotok között.
 • Ismerje a stressz fogalmát, arra adott lehetséges stresszválaszokat.
 • A megismertetett stresszkezelő technikák hatékony alkalmazása: légzőgyakorlat, földeléses gyakorlat imaginációs vagy relaxációs gyakorlat alkalmazása.
 • Ismerje a kortárs kapcsolatok elengedhetetlen szerepét serdülőkorban.
 • Ismerje fel azokat az állapotokat, amikor a kortárs kapcsolatok zavara feltételezhető: bullying, magányosság, serdülőkori szubkultúrához tartozás extrém módja.
 • Ismerje az online világgal járó kihívásokat a serdülők mindennapjaira vonatkozóan.
 • Hatékonyan tudjon átadni konfliktuskezelő technikákat a serdülők számára.