Kamasz és fiatal felnőtt konzultáció

Egyéni tanácsadás

Kamaszkor kamasz konzultáció fiatal felnőtt konzultáció

Mire jó a kamasz és fiatal felnőtt konzultáció?

A kamaszkor az élet egy olyan időszaka, amikor a fiatalok testileg, érzelmileg és szociálisan is átalakulnak. Ez a folyamatos változásokkal teli időszak jelentős kihívások elé állítja a kamaszt és környezetét. A serdülőkor jellemzői közé tartozik az identitás keresése, az érzelmek intenzitásának növekedése és a barátok fontosságának megnövekedése is. Ugyanakkor igen gyakoriak a tinédzsereknél az önértékelési problémák. A kamaszkorban fellépő pszichés problémák közé tartoznak iskolai nehézségek, teljesítménykényszer, családi problémák mentén kialakuló depresszió, szorongás, pánikrohamok, evészavar.

A fiatal felnőttkor – akárcsak a kamaszkor – meghatározó jelentőséggel bír az identitás alakulásában. Életünk során valamennyi életszakasznak megvan a maga funkciója. 18-25 éves kora között a fiatal felnőtt függetlenné válik a szüleitől, majd tanulmányait lezárva belép a munka világába és megkezdi önálló életét.

A kamaszoknak és a fiatal felnőtteknek szóló pszichológiai tanácsadás, konzultáció segítséget nyújt a fiataloknak az életmódváltás, az új feladatokkal járó felelősségek elfogadásában, az egyéni út és célok meghatározásában. Fókuszba kerülhet továbbá az eredeti családtól való távolodás és a párkapcsolati kérdések, amik szintén fontos részét jelentik az érett én kialakításának és a harmonikus élet kiépítésének.

A kamasz és fiatal felnőtt konzultáció, tanácsadás a 16. életévüket betöltött személyeknek szól. A konzultációs alkalmakra pszichológusi – esetünkben az egész szakértői csapatra kiterjesztett – titoktartás vonatkozik. Ez alól az ön- és közveszélyes esetek kivételt képeznek!